Kirkebil for Lundum og Hansted sogne

Lundum og Hansted sogne tibyder brug af kirkebil efter ønske og behov til gudstjenester og kirkelige arrangementer i Lundum/Hansted pastorat. Du kan ringe til kordegnen på kirkekontoret senest to dage før, tlf. 75 65 61 41 ml. kl. 9 - 11, og meddele, at du ønsker at være med i kirkebilen. Du skal oplyse tidspunket for gudstjenesten eller arrangementet, og hvor du ønsker at stå på. Aftal også afhentning ved kirken.

Hvad gør man ved...

Her kan du blive klogere på noget af alt det praktiske, der kan være at tænke på og forholde sig til, når der sker noget i livet, du får brug for hjælp til at håndtere og placere.

Du er også altid velkommen til at kontakte præsten eller kordegnen, hvis du har brug for at få noget uddybet eller forklaret - eller måske har et helt andet spørgsmål, der slet ikke er omtalt på listen her.

Find træffetiderne for både præsten og kirkekontoret under kontakt

Fødsler, faderskab - og dåb?

Konfirmation?

Vielse?

Velsignelse af borgerligt indgået ægteskab?

Anmeldelse af dødsfald og anmodning om begravelse/ligbrænding?

Navneændring?

Medlemskab af folkekirken?

Sognebåndsløsning?

Kirkelige handlinger i Hansted Kirke

Alle der bor i Hansted Sogn eller har løst sognebånd til præsten i Hansted Sogn, har naturligvis ret til at få udført kirkelige handlinger som dåb, konfirmation og vielse efter nærmere aftale med præsten.

Der har imidlertid gennem årene været flere og flere henvendelser fra folk udenfor Hansted Sogn, som har ønsket kirkelige handlinger i Hansted Kirke. Vi har derfor været nødt til at fastholde, at man skal have en vis tilknytning til kirken, hvis man ikke selv bor i Hansted Sogn.

For at have tilknytning til kirken skal man opfylde mindst en af nedenstående betingelser:

• Man skal selv være døbt, konfirmeret eller viet i Hansted Kirke
  • Forældre, børn eller ægtefælle skal bo i Hansted Sogn
  • Man har nær familie på kirkegården
  • Man skal være tilflytter til sognet indenfor nær fremtid

Begravelse eller bisættelse kan foretages i Hansted Kirke, hvis afdøde skal begraves på Hansted Kirkegård.

Hvis man ikke har tilknytning til kirken, ser vi os desværre nødsaget til at afvise henvendelsen.