Begravelse og bisættelse

Ved dødsfald rettes der normalt henvendelse til en bedemand, som herefter tager sig af det videre fornødne vedrørende bisættelse/begravelse.

Anmeldelse skal ske senest to dage efter dødsfaldet til kirkekontoret i bopælssognet.

Derudover skal de efterladte anmode om begravelse eller ligbrænding i overensstemmelse med afdødes ønsker. Blanketten kan findes på www.borger.dk

Som hovedregel skal bisættelse/begravelse altid finde sted senest otte dage efter dødsfaldet.

Kirkelig begravelse/bisættelse

Var afdøde medlem af folkekirken, kontakter bedemanden eller de pårørende én af sognets præster med henblik på en samtale forud for bisættelsen/begravelsen.

Ikke-kirkelig begravelse/bisættelse

Var afdøde ikke medlem af folkekirken, vil dette normalt blive tolket og respekteret som et ønske om at, afdøde ønskede en borgerlig bisættelse/begravelse - dvs. ikke ønskede bisættelse/begravelse fra en kirke og ikke ønskede en præsts medvirken.

Hansted kirkegård

Kirkegården drives efter de gældende vedtægter. Du kan læse vedtægterne her.

Kirkegårdstaksterne skal passe med de reelle omkostninger. Du kan læse mere om reglerne for Horsens Provsti her.

Taksterne for 2020 er beskrevet i dette takstblad.

Henvendelse vedr. kirkegården til graver Ole Leth

Mail: hanstedkirkegard@mail.dk

Tal med børn om døden

To små film fra Danmarks kirkelige Mediecenter kan hjælpe med at samtale med børn om at miste.

Tøjdyret Snapper mister sin bedstefar, og i den forbindelse vælter de mange spørgsmål op om alt fra det praktiske til den "trykken i brystet" sorgen viser sig som.

I filmen "Om at miste - når nogen dør" tager Snapper hen til præsten Niels for at finde ud af, hvor bedstefar er nu, og hvad hun selv skal gøre med alt det "ked af det"-hed, hun har. Imens tager hendes ven, Topper, til bedemanden, blomsterhandleren og på kirkegården for at undersøge, hvad der nu sker med bedstefar.

I filmen "Om at miste - begravelsen" møder Snapper og Topper præsten henne i kirken for at se, hvordan sådan en begravelse egentlig foregår.

Kirkekontoret, Stængervej 1, 8700 Horsens | Åbent: Mandag og Fredag kl. 9 - 11, Onsdag kl. 13 - 15 hansted.sognhorsens@km.dk 75656141