Hansted Kirke, Horsens

Dåb i Hansted kirke

Dåb i Hansted Kirke anmeldes til kirkekontoret, hvor indskrivningen foretages af kordegnen.

Sammen finder vi en dato for dåben, og samtidig har kordegnen brug for at kende barnets (kommende) navn, og navn og adresser på de to - fem faddere, der skal være tilstede ved dåben.

Nogle uger før dagen kontakter I præsten for en dåbssamtale.

Dåben er som regel en del af søndags-gudstjenesten kl. 10.30 i kirken. Én gang i kvartalet er der også "Lørdagsdåb", hvor gudstjenesten udelukkende er dedikeret til netop dåb.

Menighedsrådet ved Hansted kirke har besluttet at holde den sidste søndag hver måned dåbsfri.

Se alle planlagte gudstjenester i Hansted kirke her

Navn til barnet

Barnet skal have et navn senest 6 måneder efter fødslen.

Navngivning kan ske i forbindelse med dåben. Hvis barnet ikke skal døbes, eller det skal navngives før dåben, skal du søge digitalt om navngivning via borger.dk. Begge forældre skal signere med NemID.

Et barn der allerede er navngivet, kan til enhver tid senere blive døbt. Dåb og navngivning er altså ikke afhængige af hinanden.

Find en liste over godkendte fornavne her

Faddere / dåbsvidner

En fadder er vidne til dåben og skal "tilse at barnet vokser op i den kristne tro". Nogle går i kirke med barnet, andre markerer dåbsdagen, synger salmer eller læser historier fra biblen højt.

Før dåben skal I vælge mindst to, og højst fem, faddere til jeres barn. Fadderne skal selv være døbt med en kristen dåb. Navne og adresser på fadderne skal gives til kordegnen; gerne pr mail hansted.sognhorsens@km.dk

Gudfaren eller gudmoren er den person, der bærer barnet til dåben.

Kirkekontoret, Stængervej 1, 8700 Horsens | Åbent: Man. kl. 9 - 12, Ons. kl. 13 - 15, Fre. kl. 9 - 12 hansted.sognhorsens@km.dk 75656141
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk