Kontakt præsten

Stængervej 24, 8700 Horsens

Mail: sojen@km.dk

*

Præsten har ingen faste kontortider, men du er altid velkommen til at kontakte ham pr mail eller telefon, så finder I sammen ud af en dag at mødes for en samtale.

Sjælesorg på nettet

- er folkekirkens tilbud om en fortrolig samtale gennem chat med en præst på nettet.

Her kan du gratis chatte med en præst på internettet alle ugens dage mellem kl. 12 og 22 via computer, smartphone eller tablet.

Der er 100% anonymitet - og det går begge veje. Præsten ved ikke, hvem du er, og du kan ikke vide, hvem præsten er. Anonymiteten sikrer, at der bliver skabt et fordomsfrit rum til samtale. Præsterne har brug for, at de kan lytte til og hjælpe dig, uden at de samtidig skal stå frem med ansigt. Til gengæld kan du være sikker på, der sidder en uddannet og erfaren præst i den anden ende, når du chatter.

Klik her og læs mere om sjælesorg på nettet eller for at chatte.

Samtaler og sjælesorg

En af kirkens vigtigste roller har alle dage været at tilbyde et frirum; også i samtaler og sjælesorg. Et sted enhver frit kan henvende sig i fortrolighed - og i tillid til den tavshedspligt, præsten har.

Sjælesorg er omsorg for sjælen

Ordet "sjælesorg" betyder omsorg for sjælen. Mange forbinder automatisk ordet med sorg i forbindelse med tab af dem, man har kær, men faktisk dækker ordet over omsorg i alle tænkelige situationer, hvor det kan være svært - sygdom, skilsmisse, ensomhed, personlige problemer, tvivl, tro, tanker om fremtiden, dilemmaer - i sjælesorgens frirum er der plads til alt mellem himmel og jord. Bogstaveligt talt.

Ingen forbudte tanker

Her er der mulighed for at stille alle de spørgsmål, man tumler med, lufte tankerne og tale frit. Der bliver ikke stillet spørgsmål ved relevansen, der er ingen rigtige eller forkerte ting at tale om, her følger ingen øvelser eller lektier i kølvandet - med andre ord er tilbuddet om sjælesorg netop dét: En samtale med et medmenneske.

Sjælesorg er altså hverken rådgivning, terapi eller coaching, og præsten er ikke en behandler, men et menneske der kan, og vil, både lytte, være tilstede og tale med dig.

Ansigt til ansigt eller digitalt

Samtalen kan foregå i kirken, hos præsten, hjemme hos dig eller på nettet via "Sjælesorg på nettet".

Samtalerne koster ikke noget, og sjælesorg på nettet er også gratis. I begge tilfælde bliver der ingen journaler ført, intet bliver optaget eller gemt, og hvad der bliver delt, bliver mellem præsten og dig.

En video om hvad sjælesorg er

Vil du gerne have forklaret det lidt gamle ord "sjælesorg" på en mere nutidig måde, så giver denne lille video på små 3 minutter et par meget konkrete bud på, hvad sjælesorgen gør godt for.

Sjælesorg er ikke mystisk eller højpandet. Det er en måde at læsse af, så du ikke skal gå alene med dine tanker.

Videoen er særligt henvendt til konfirmander og andre unge, men alle er selvfølgelig velkommen til at kigge med.

Kirkekontoret, Stængervej 1, 8700 Horsens | Åbent: Man. kl. 9 - 12, Ons. kl. 13 - 15, Fre. kl. 9 - 12 hansted.sognhorsens@km.dk 75656141