Højskoleformiddage

Højskoleformiddage arrangeres af FOF Horsens - Hedensted - Vejle.

Der er 8 mødegange og det koster 625 kr. for hele sæsonen.

Højskoleformiddage afholdes i Hansted Kirkehus, Stængervej 1, 8700 Horsens.

Tilmelding -

skal ske direkte til FOF, tlf: 7625 8988

HOLD NR: 215786 (Lundum-Hansted)

Link til tilmelding - og hele programmet - her

Program for højskoledage:

Kl. 10.30-11.00 Fællessang fra Højskolesangbogen
Kl. 10.45-11.00 Velkomst v. præsten (eller andre)
Kl. 11.00-11.50 Foredrag - del 1
Kl. 11.50-12.20 Frokost
Kl. 12.20-13.00 Foredrag - del 2

Mad og drikke:

Der kan købes smørrebrød á 25 kr/stk - som bestilles ved ankomst - og kaffe / te.

Du er også velkommen til at mebringe egen frokost.

Højskoleformiddage, sæson 21/22:

Onsdag d. 10. november 2021 kl. 10.30:

Højskole: Røverhistorier fra alverdens støvede veje

Jan Tvernø fortæller om både underholdende og lærerige, interkulturelle møder med mennesker i eksempelvis Sudan, Iran, Bolivia, Papua Ny-Guinea og Mongoliet.

Onsdag d. 24. november 2021 kl. 10.30:

Højskole: Et lille lys i et stort mørke

- om Armenien og om danskeren Karen Jeppe - Armeniens "moder Teresa". Foredrag og koncert, med armensk musik, med Helle og Amalie Asmild.

Onsdag d. 19. januar 2022 kl. 10.30:

Højskole: Evald Tang Kristensen

- verdens største folkemindesamler.

Mette Kathrine Jensen Stærk vil genem anekdoter, breve og sange give et indblik i Evald Tang Kristensens imponerede indsamlingsarbejde.

Onsdag d. 2. februar 2022 kl. 10.30:

Højskole: Hvad er SÅ meningen?

v/ Michael Jensen. Vi lever i en verden, hvor religionerne har mistet deres monopol på at give mennesket opskriften på et meningsfuldt liv. Samtidig bombarderes vi fra mange forskellige sider med ideer til, hvordan vi bruger, og forbruger, vores afgrænsede tid mere eller mindre meningsfuldt.

Foredraget giver IKKE opskriften på det meningsfulde liv, men med udgangspunkt i bl.a. filosofien, gives forskellige bud på, hvilke retninger vi kan søge i, og hvilke spørgsmål, vi skal besvare for os selv, når vi søger en mening med det hele.

Onsdag d. 2. marts 2022 kl. 10.30:

Højskole: Æselvandring

v/ Maria Friis: Ganske vist var min rejse en pause fra hverdagens rutiner og forpligtelser, men på den anden side har jeg aldrig, hverken før eller siden, mærket livet så intenst. Efter en fuldstændig uventet skilsmisse havde jeg brug for at komme væk. Det jeg søgte, det, som jeg vidste ville gøre mig godt: fraværet af mennesker, selskab af et dyr og det at være i naturen. Derfor tog jeg til Spanien, hvor jeg fandt mig et æsel, Jorge og sammen vandrede vi to måneder gennem det sydlige Spanien til Portugal.

Det blev en rejse fuld af forunderlige oplevelser. Hver morgen vågnede jeg med en spændt forventning til, hvad dagen ville bringe. Og når jeg om aftenen kravlede i min sovepose, var det med følelsen af at være det mest priviligeret menneske på jorden.

Onsdag d. 1. sep. 2021 kl. 10.30:

Højskole: Altid Lykkelig - på godt og ondt

v/ Britta og Svenning Ravn. Når livet de seneste 10 år har omfattet konkurs, alvorlig diabetes og livstruende cancer med diverse senfølger, kan man så være lykkelig?? JA – men det kommer ikke af sig selv!

Britta og Svenning Ravn har været lærere og leder af den katolske skole i Vejle i knap 20 år, har haft selvstændig stresscoach-virksomhed, hotel og galleri i 14 år - og ind over det hele - by- og amtsrådsarbejde. I 2012 flyttede de til Sjælland for at være i nærheden af deres datter og hendes familie.

Gennem deres anderledes foredrag bevidstgør de tilhørerne om det at fastholde et lykkeligt liv på trods af personlige udfordringer, sygdom og pandemi. I løbet af foredraget kommer de omkring fakta, dialog, digte, musik og sange samt erfaringer fra et kalejdoskopisk liv! Tilhørerne må indstille sig på smil, alvor og latter, lidt aktivitet og værktøjer til fastholdelse af et lykkeligt liv.

Kirkekontoret, Stængervej 1, 8700 Horsens | Åbent: Man. kl. 9 - 12, Ons. kl. 13 - 15, Fre. kl. 9 - 12 hansted.sognhorsens@km.dk 75656141