Højskoleformiddage

Højskoleformiddage arrangeres af FOF Horsens - Hedensted - Vejle.

Der er 8 mødegange, og det koster 695 kr. for hele sæsonen.

Højskoleformiddage afholdes i Hansted Kirkehus, Stængervej 1, 8700 Horsens.

Tilmelding -

skal ske direkte til FOF, tlf: 7625 8988

HOLD NR: 225786 (Lundum-Hansted)

Link til tilmelding - og hele programmet - her

logo FOF

Program for højskoledage:

Kl. 10.30-11.00 Fællessang fra Højskolesangbogen
Kl. 10.45-11.00 Velkomst
Kl. 11.00-11.50 Foredrag - del 1
Kl. 11.50-12.20 Frokost
Kl. 12.20-13.00 Foredrag - del 2

Mad og drikke:

Der kan købes smørrebrød á 25 kr/stk - som bestilles ved ankomst - og kaffe / te.

Du er også velkommen til at mebringe egen frokost.

Birgithe KosovicOnsdag d. 1. marts 2023 kl. 10.30:

Højskole: Mellem løgn og overlevelse - om Erik Scavenius

Erik Scavenius, leder af regeringen under besættelsen, er i manges øjne danmarkshistoriens største landsforræder. Her møder vi ham både som politiker og som ægtemand i en udmarvende ægteskabskamp. Hans ja til at lede samarbejdet med tyskerne vækker gamle konflikter med hans kone til live, og krigens spørgsmål bliver også hans egne: Hvor meget af sin frihed skal man opgive for freden? Og hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden? Hvad er integritet, og hvad er underkastelse? Konflikten bliver sat på spidsen, da han forelsker sig i en 27 år yngre korsetsyerske. Men hvem er denne kvinde, som tilsyneladende ikke har nogen skrupler ved at nærme sig ham, den forhadte?

I første del af foredraget fortæller Birgithe Kosovic om Scavenius som menneske. Anden del fokuserer på Scavenius som politiker og spørger: Var han en landsforræder? Og hvad skal vi med Scavenius i dag?

Ry FlygtningelejrOnsdag d. 15. marts 2023 kl. 10.30:

Højskole: Hvis suk var luftballoner

En storslået fortælling om en af Danmarks største flygtningelejre, der husede op til 10.500 tyske flygtninge samtidigt i perioden fra 1945 til slutningen af 1948.

I 2011 udgav Annette Jakobsen bogen “Hvis suk var luftballoner…”, der giver et unikt indblik i livet som tysk flygtning i Danmark efter 2. verdenskrig. I bogen følger man tre fiktive flygtninge – Hedwig (9 år), Karl (14 år) og Grethe (20 år) – der hver især fører dagbog over deres dagligdag, glæder og sorger.

Flygtningenes dagbøger, som udgør bogens største del, er ikke fakta men derimod et sammensurium af den viden, jeg har tilegnet mig gennem mere end 20 års arbejde med emnet igennem personlig kontakt med tidligere tyske flygtninge i form af besøg, telefonsamtaler og til dels meget dybe venskaber, avisartikler fra datiden og samtaler med historikere.

Kirkekontoret, Stængervej 1, 8700 Horsens | hansted.sognhorsens@km.dk 30711101 Tilgængelighedserklæring