Hansted Kirke, Horsens

Højskoleformiddage

Højskoleformiddage arrangeres af FOF Horsens - Hedensted - Vejle. 

Der er 8 mødegange, og det koster 795 kr. for hele sæsonen. 

Højskoleformiddage afholdes i Hansted Kirkehus, Stængervej 1, 8700 Horsens.

Tilmelding -

skal ske direkte til FOF, tlf: 7625 8988 eller mail: soj@fof.dk

Hold nr: 235786, Lundum - Hansted

logo FOF

logo FOF

Program for højskoledage:

Kl. 10.30-11.00 Fællessang fra Højskolesangbogen
Kl. 10.45-11.00 Velkomst
Kl. 11.00-11.50 Foredrag - del 1
Kl. 11.50-12.20 Frokost 
Kl. 12.20-13.00 Foredrag - del 2

Mad og drikke:

Der kan købes smørrebrød á 25 kr/stk - som bestilles ved ankomst - og kaffe / te.

Du er også velkommen til at mebringe egen frokost.

Onsdag d. 13. sep. 2023 kl. 10.30:

Højskole: Et halvt år i Gestapos kløer

Baseret på sin anmelderroste debutbog, "Et halvt år i Gestapos kløer", fører Ole Blædel publikum igennem fortællingen om sin morfars lidelser under Anden Verdenskrig. Det er en gribende fortælling om det at træffe et valg, om at gøre noget og at stå ved det valg. Men også om ét forkert valg, der skulle vise sig at få katastrofale konsekvenser i en tid, hvor tilfangetagne modstandsfolk risikerede at blive straffet med døden.

Onsdag d. 11. okt. 2023 kl. 10.30:

Højskole: Tove Ditlevsens dramatiske liv

Få forfattere har som Tove Ditlevsen formået at fænge læsere fra alle samfundslag. Den rodløshed, angst, sårbarhed og ensomhed, hun beskriver i et enkelt og klart sprog, er igen blevet aktuel i nutidens bekendelseslitteratur, hvor flere unge forfattere ser hende som deres forbillede.

Tove Ditlevsen fortjener at blive husket for sine romaner, digte og de hudløst ærlige erindrings-bøger, hvor hun fortæller åbent om sin tid som narkoman og alkoholiker.

Til dette foredrag læser Anna Dinesen op fra de spændende værker og fortæller om Tove Ditlevsens dramatiske liv. 

Onsdag d. 8. nov. 2023 kl. 10.30:

Højskole: Unyttige historiefacts

Vidste du, at dyr kunne blive stillet for retten i middelalderen? Eller at hysteri kunne kureres med sex? Eller at man kan finde ananasser på bygninger over hele Storbritannien?

Via ”Unyttige Historiefacts” formidler lektor Michael Frederic Hvid Hawkins de mere skæve, eller ’unyttige’, sider af historien, og gør dermed historiefaget mere levende og interessant.

Det underholdende foredrag har fokus på de lange linjer i verdenshistorien, som belyses igennem de forunderlige historier, bundet sammen til en lærerig indsigt i, hvordan historien ikke blot kan underholde, men også forundre og vise at mennesket har udviklet sig - men stadig er en besynderlig størrelse.

Onsdag d. 22. nov. 2023 kl. 10.30:

Højskole: Humor og lyst - Livets salt

Historier og musik fra et intenst levet liv, v. Carl Erik Lundgaard.

Både humor og lyst har været en underliggende tone gennem hele mit liv. Har man humoren som partner, er der mange ting og sager, som ellers kan være vanskelige at kapere, som bliver håndterbare. Der er tale om et musikalsk foredrag om hverdagens hændelser set igennem humorens og lystens briller. Undervejs mødte jeg ikke mindst en perlerække af gamle spillemænd, originaler og fortællere, søde piger og op- og nedture. Med det positive livssyn og den vilde lyst som partnere er alt muligt. Historiefortælling med musik, sange, humor og stærke følelser.

Onsdag d. 17. januar 2024 kl. 10.30:

Højskole: Om Bent Fabricius-Bjerre

v. Flemming Både. 

Bent Fabricius-Bjerre er far til masser af filmtemaer, kendingsmelodier og 100-vis af sange. Han var også en succesfuld forretningsmand og dygtig musiker med en lang karriere på over 80 år. Seriøst arbejdende, flittig og med en evig nysgerrighed agerede han usnobbet og let i mange genrer og færdedes lige jordnært blandt helt unge kollegaer og i kongehuset.

I skal selvfølgelig synge nogle af hans sange og høre Alley Cat, Olsen Banden og Matador.

Onsdag d. 31. jan. 2024 kl. 10.30:

Højskole: Irene Thierry

Cirkusdirektør Irene Thierry vil fortælle om sine mange oplevelser fra sit cirkusliv. Om traditionernes vigtighed og den nødvendige fornyelse. En fortælling om det at være født til et liv som artist, og på 25. år rejsende med sit eget cirkus og de glæder og sorger, der følger med et liv som den frie fugl. 

Onsdag d. 28. feb. 2024 kl. 10.30:

Højskole: Er du dus med himlens fugle?

De fleste fugle er meget hurtige i luften og kan derfor være svære at kende forskel på. Til foredraget vil Malene Ringberg fortælle om, hvad man kan gøre for at finde ud af, hvilken fugl, der lige fløj over frokostbordet eller sidder på fuglefoderbrættet m.m. 

Lige om lidt kan vi også høre rigtig mange fugle synge, fra tidlig morgen til solen går ned, da ynglesæsonen starter. Viben ankommer til Danmark sidst i februar, og rødhalsen har været her hele vinteren - ligesom skovspurven, blåmejsen og gærdesmutten. Om nogle måneder kommer gøgen og nattergalen, mens ravnen, rågen og kragerne er her hele året. Hvorfor overvintrer nogle fugle og andre ikke? Hvordan finder fuglene vej til Nordafrika og tilbage igen? Hvor sover fuglene om natten, og hvordan overlever de storme og stærk vind?

Onsdag d. 13. marts 2024 kl. 10.30:

Højskole: Hold hjernen skarp

Michael Frederiksen giver deltagerne værktøjer til at huske bedre, træne motorikken og tænke ud af boksen.

Glæd dig til en fornøjelig og lærerig dag i selskab med en af landets mest erfarne tryllekunstnere og foredragsholdere.

Det er samtidig den sidste Højskoleformiddag i denne sæson.

 

Kirkekontoret, Stængervej 1, 8700 Horsens | hansted.sognhorsens@km.dk 30711101 Tilgængelighedserklæring
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk