Højskoleformiddage

Højskoleformiddage arrangeres af FOF Horsens - Hedensted - Vejle.

Der er 8 mødegange, og det koster 795 kr. for hele sæsonen.

Højskoleformiddage afholdes i Hansted Kirkehus, Stængervej 1, 8700 Horsens.

Tilmelding -

skal ske direkte til FOF, tlf: 7625 8988 eller mail: soj@fof.dk

Hold nr: 235786, Lundum - Hansted

logo FOF

Program for højskoledage:

Kl. 10.30-11.00 Fællessang fra Højskolesangbogen
Kl. 10.45-11.00 Velkomst
Kl. 11.00-11.50 Foredrag - del 1
Kl. 11.50-12.20 Frokost
Kl. 12.20-13.00 Foredrag - del 2

Mad og drikke:

Der kan købes smørrebrød á 25 kr/stk - som bestilles ved ankomst - og kaffe / te.

Du er også velkommen til at mebringe egen frokost.

Onsdag d. 17. januar 2024 kl. 10.30:

Højskole: Om Bent Fabricius-Bjerre

v. Flemming Både.

Bent Fabricius-Bjerre er far til masser af filmtemaer, kendingsmelodier og 100-vis af sange. Han var også en succesfuld forretningsmand og dygtig musiker med en lang karriere på over 80 år. Seriøst arbejdende, flittig og med en evig nysgerrighed agerede han usnobbet og let i mange genrer og færdedes lige jordnært blandt helt unge kollegaer og i kongehuset.

I skal selvfølgelig synge nogle af hans sange og høre Alley Cat, Olsen Banden og Matador.

Onsdag d. 31. jan. 2024 kl. 10.30:

Højskole: Irene Thierry

Cirkusdirektør Irene Thierry vil fortælle om sine mange oplevelser fra sit cirkusliv. Om traditionernes vigtighed og den nødvendige fornyelse. En fortælling om det at være født til et liv som artist, og på 25. år rejsende med sit eget cirkus og de glæder og sorger, der følger med et liv som den frie fugl.

Onsdag d. 28. feb. 2024 kl. 10.30:

Højskole: Er du dus med himlens fugle?

De fleste fugle er meget hurtige i luften og kan derfor være svære at kende forskel på. Til foredraget vil Malene Ringberg fortælle om, hvad man kan gøre for at finde ud af, hvilken fugl, der lige fløj over frokostbordet eller sidder på fuglefoderbrættet m.m.

Lige om lidt kan vi også høre rigtig mange fugle synge, fra tidlig morgen til solen går ned, da ynglesæsonen starter. Viben ankommer til Danmark sidst i februar, og rødhalsen har været her hele vinteren - ligesom skovspurven, blåmejsen og gærdesmutten. Om nogle måneder kommer gøgen og nattergalen, mens ravnen, rågen og kragerne er her hele året. Hvorfor overvintrer nogle fugle og andre ikke? Hvordan finder fuglene vej til Nordafrika og tilbage igen? Hvor sover fuglene om natten, og hvordan overlever de storme og stærk vind?

Onsdag d. 13. marts 2024 kl. 10.30:

Højskole: Hold hjernen skarp

Michael Frederiksen giver deltagerne værktøjer til at huske bedre, træne motorikken og tænke ud af boksen.

Glæd dig til en fornøjelig og lærerig dag i selskab med en af landets mest erfarne tryllekunstnere og foredragsholdere.

Det er samtidig den sidste Højskoleformiddag i denne sæson.

Kirkekontoret, Stængervej 1, 8700 Horsens | hansted.sognhorsens@km.dk 30711101 Tilgængelighedserklæring