Hansted Kirke, Horsens

Hansted kirke:

Lundum kirke:

OBS: Menighedsrådet ved Hansted kirke har besluttet at, den sidste søndag hver måned er uden dåb i Hansted kirke.

Plejecenter Egebakken

Egebakken

Den sidste onsdag hver måned kl. 14.30 er der gudstjeneste på plejecentret Egebakken i Egebjerg. Alle er velkomne til at deltage.


bibel og mobiltelefon

Drop-In Dåb og Vielse i Vor Frelsers Kirke, Horsens

Åbent for alle i Horsens Provsti. 

Torsdag 23. marts 2023 kl. 15:00 - 19:00

Hvad er en Drop in-dåb?

Det er aldrig for sent at blive døbt i den danske folkekirke. En Drop in-dåb foregår på samme måde som en almindelig dåb bortset fra, at du ikke behøver at bestille tid, planlægge dåben eller holde en stor fest. 

Efter en kort samtale med præsten bliver du, eller dit barn, døbt. Hvis du ikke ønsker at have gæster med, kan kirken stille med dåbsvidner. Alle, der har lyst, kan blive døbt ved Drop in-dåb; det eneste, du skal huske, er gyldig billedlegitimation. Er du under 18 år, skal du have samtykke fra de forældre, eller den værge, som har forældremyndighed – enten i kraft af deres deltagelse ved dåben eller ved et skrifteligt tilsagn.

Hvad er en Drop in-vielse?

Hvis I hverken er til rådhuset eller det store kirkebryllup, så har I her muligheden for alligevel at sige ja til hinanden på en hyggelig, intim og festlig måde. Med undtagelse af den personlige tale er vielsesritualet det samme som til en almindelig vielse i kirken. Du vil inden vielsen blive tilbudt en kort samtale med den præst, der skal vie jer. Selve højtideligheden tager ca. 10 minutter. Drop in-vielse er også for jer, der i forvejen er gift på rådhuset og ønsker en kirkelig velsignelse.

Kirken stiller med vidner, så I kan blive viet helt privat, men I er også velkomne til at invitere venner og familie med til vielsen. Vi kan i sagens natur ikke love jer et bestemt vielsestidspunkt på forhånd. 

Husk at mindst én af jer skal være medlem af folkekirken, og at I skal medbringe jeres godkendte prøvelsesattest. For at få udstedt en prøvelsesattest skal I udfylde en ægteskabserklæring på www.borger.dk under: Familie og børn → "Når I vil giftes". Herefter får I via MitID tilsendt prøvelsesattesten, som I skal medbringe på selve vielsesdagen. OBS: Det kan tage op til 7 dage at få prøvelsesattesten fremsendt – så vær i god tid med papirarbejdet. Læs mere om den her: https://www.borger.dk/familie-og-boern/Aegteskab-og-parforhold/Naar-I-vil-giftes

OBS: Alle der vil benytte sig af Drop in-dåb og -vielse skal have et cpr-nummer.


Efter vielsen eller dåben vil vi gerne invitere til en lille fejring med sødt og bobler i kirkens tilstødende lokaler. 

Ønsker I flere oplysninger kan I kontakte sognepræst Hanne Henriksen på mail: hahe@km.dk eller mobil: 24 61 09 66 

Sted: Vor Frelsers Kirke, Torvet 9, 8700 Horsens

Kirkebil

tegning af en taxaLundum og Hansted sogne tilbyder brug af kirkebil efter ønske og behov til gudstjenester og kirkelige arrangementer i Lundum/Hansted pastorat. Du kan ringe til kordegnen på kirkekontoret senest fredagen før, tlf: 75 65 61 41 kl. 9 - 12, og meddele, at du ønsker at være med i kirkebilen.

Du skal oplyse tidspunkt for gudstjenesten eller arrangementet, og hvor du ønsker at stå på. Aftal også tidspunkt for afhentning ved kirken


Kirkekontoret, Stængervej 1, 8700 Horsens | hansted.sognhorsens@km.dk 30711101 Tilgængelighedserklæring
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk