Næste møder i Mandemonopolet:

28. februar kl. 18.30: Harmonikaklang og herlige historier v. Carl Oluf Madsen og Hans Jørgen Christensen

11. april kl. 18.30: Besøg af Jesper Vidkjær Rasmussen, instruktør af kortfilmen "Nashville".

Onsdag d. 28. feb. 2024 kl. 18.30

Mandemonopolet: Harmonikaspil og herlige historier

Formændene underholder! Formand for Hansted menighedsråd, Carl Oluf Madsen, giver et nummer på harmonikaen, og formand for Lundum menighedsråd, Hans Jørgen Christensen, fortæller om liv, mennesker og hændelser i Lundum og Hansted sogne. Det hele krydres godt med gule ærter, øl og brændevin, sådan som traditionen foreskriver for årets første møde i Mandemonopolet. Vel mødt!

Prisen er den samme som altid: 150 kr. inkl. mad og drikke. Tilmelding skal ske senest onsdag d. 21. feb. til Carl Oluf Madsen eller til Kirkekontoret.

Torsdag d. 11. april 2024 kl. 18.30

Mandemonopolet: Kortfilm og familiefornemmelser

Velkommen til foredrag og oplæg til samtaler om familieliv på tværs af generationer. Filminstruktør Jesper Vidkjær Rasmussen fortæller om sin anmelderroste kortfilm ”Nashville”, der er baseret på hans egne erfaringer og sorg. Vi ser filmen, og hører Jespers personlige beretning om arbejdet som filminstruktør og om hvordan, projektet har været med til at hjælpe ham igennem en sorgproces.

Beskrivelse af filmen: Robert vender midlertidigt hjem til sin barndomsby, som han forlod for at blive countrymusiker i Nashville. Hans mor er død for nyligt, så han er nødtvunget kommet hjem for at hjælpe sin far, som ellers ville stå alene med den traditionsrige julebanko på familiens kro. Faren har ikke styr på forberedelserne, men i stedet for at hjælpes ad, falder familien ind i gamle roller, og mens landsbyen kigger måbende til, falder bankoaftenen fra hinanden, mens gamle skeletter og det fælles savn til moren blottes for enhver. Juletraditionens fiasko er nær, da Robert gør et sidste forsøg for at redde aftenen – og sin familie. (Kilde: filmpuljen.dk/produktion/nashville).

Prisen er som altid 150 kr. for et solidt måltid mad samt en øl/vand/vin og efterfølgende kaffe og kage. Tilmelding til Kirkekontoret eller til Carl Oluf Madsen.

Praktisk info:

Arrangementet koster 150 kr. pr næse - inkl. mad og kaffe / kage.

Tilmelding - senest ugedagen før - til:

Carl Oluf Madsen, mail@comadsen.dk / 40686330

eller til Kirkekontoret: hansted.sognhorsens@km.dk

Om Mandemonopolet:

Mandemonopolet arrangeres af Lundum og Hansted kirker. Vi mødes 3 - 4 gange om året kl. 18.30 i "Kirkehuset" lige ved siden af Hansted kirke. Vi spiser sammen - og har så et tema for aftenen. Temaerne spænder vidt fra grillaften til Siriuspatruljen; det eneste vi lover er, at det både er interessant og hyggeligt.

Lige nu er vi omkring 30 mænd hver gang - og vi byder gerne endnu flere velkomne i fællesskabet!

Læs præstens artikel fra et tidligere møde i Mandemonopolet  (fra Østbirk Avis, 24. maj 2019)

Mandemonopol: Dækspark og dåsebajere

24. 05. 2019

Mandemonopolet i Lundum og Hansted pastorat var rykket udendørs onsdag den 22. maj. Det var ikke blot for at nyde solen, der havde afløst dagens regnvejr, men også for at nyde synet af de flotte veterankøretøjer, som Mandemonopolets medlemmer selv havde medbragt.

Af Søren Jensen, sognepræst

Inden vi nåede så langt, skulle der selvfølgelig lidt mad indenbords. Søren Christensen, byens smed og stolt medlem af Mandemonopolet, havde venligst udlånt en hjemmebygget grill, der snildt kunne servicere de knap 30 deltagere med koteletter, pølser og naturligvis et grønt element i den marinerede grillede spidskål - der var dog af uransalige årsager en del tilovers af spidskålen.

Da maven var fyldt, skulle mændene ikke vente længere. Nu skulle der sparkes dæk - og hvilke dæk!

Den fine samling bød på køretøjer i alle størrelser, lige fra en original Velo Solex over en flot Nimbus til en velholdt og yderst sjælden Feldmeister traktor i en helt særlig model, den eneste i Danmark. Bilparken rummede en lækkerrød Mercedes med en spindende V8-motor samt en original Opel Kaptajn fra 1939, den model som SS-officerer brugte under 2. Verdenskrig.

Med disse særsyn var der rig mulighed for at få stimuleret nysgerrigheden og ejerne var heldigvis glade for at fortælle om deres køretøjer over en dåsebajer.
Aftenen blev som sædvanlig rundet af med kaffe, kage og hyggesnak, inden mødet blev hævet.

Kirkekontoret, Stængervej 1, 8700 Horsens | hansted.sognhorsens@km.dk 30711101 Tilgængelighedserklæring